We are all just prisoners here, of our own device.

31 Jan 2013

Equality, a non existent word

η ηλιθιότητα των ανθρώπων πάει σύννεφο.

Όποιος πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι -εγκεφαλικά πάντα- είναι ηλίθιος και αυτός.
Το ίδιο και όποιος πιστεύει ότι οι τίτλοι μου είναι παραπλανητικοί!

Κιόλας φεύγουν μερικοί τσ τσ. 

Από την στιγμή που δεν ταιριάζεις με κάποιον, αμέσως η ''ισότητα'' έχει χαθεί για τα καλά. Αν όλοι ήταν ίσοι, όλοι θα κάναμε παρέα με όλους και αφού αυτό φυσικά δεν είναι εφικτό, απλά δεν θα αντιπαθούσε κανένας κανέναν.

Να στο πω και αλλιώς. Από την στιγμή που εσύ ψηφίζεις για μια ζωή πασόκια και νέες δημοκρατίες και εμείς οι ''ίσοι'' πάμε και το δίνουμε αλλού, δεν είμαστε ΙΣΟΙ !

Ούτε τώρα....πφφφ. Ωραία, από την στιγμή που εσύ ντύνεσαι όπως άλλες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και για να σε ξεχωρίσω από δύο ατόμα χρειάζομαι να πάρω δείγμα DNA ενώ εμείς οι ''ίσοι'' πάντα, ξεχωρίζουμε σαν την μύγα μες στο γάλα, μάντεψε.....ναι ναι...δεν είμαστε ΙΣΟΙ !

Ωραία, τελευταία προσπάθεια, γιατί δεν καταλαβαίνουν μερικοί (μήπως δεν είμαστε ίσοι;). Από την στιγμή που σκέφτεσαι όπως σου λένε οι άλλοι και εμείς οι ''ίσοι'' σκεφτόμαστε και κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν είμαστε ίσοι!

Και επειδή πάντα τεκμηριώνω την άποψή μου με πλαστά (γουατ δε φακ) ή/και πραγματικά και πασιφανή παραδείγματα έχουμε και λέμε.

1. Η άλλη πάει και γράφει στο ιντερνετ:

Πωλούνταν λόγω μετακόμισης έπιπλα σε πολύ καλή κατάσταση, ελάχιστα χρησιμοποιημένα.
  -Ψυγείο
  -Πλυντήριο 
  -Κρεββάτι ημίδιπλο
  -Μπλα μπλα μπλα
  -Μπλα μπλα μπλα 
  
Γαμώτο δηλαδή! ήθελα να πάρω το κρεββάτι και πουλήθηκε... μα επίτηδες την έβαλε την αγγελία για να ζηλέψουμε όσοι δεν προλάβαμε; πφφφφ


2. Μια άλλη, πάλι, ρωτάει το εξής:

Η ύλη του μαθήματος Εισαγωγή στην Ηλιθιότητα και Τρόποι καταπολέμησής της είναι σελίδες 120-25. Με το 25 τι εννοεί;

Ξέρω! Ξέρω!!! Ότι θα διαβάσεις αναδρομικά από την σελίδα 120 μέχρι την 25......δεν είναι αυτό; πφφφ 

3. Παράδειγμα που μου διηγήθηκαν:


-Πού μπορούμε να βρούμε τις σημειώσεις του Χ;
-Είναι δίπλα από το Υ κτήριο, θα το δεις, όπως βγαίνεις από την αίθουσα Ω.
-Αα ωραία, ευχαριστώ, μπορείς να μου στείλεις λινκ;

Ναι! Γιατί αν κάτι έχει το μέλλον, αυτό θα είναι κτήρια που σου έρχονται με links! Και σου λένε τώρα ότι όλα μπορείς να τα κάνεις από το σπίτι σου. Χα!! Μπορεί να έρθει ολόκληρη υπηρεσία (buildings included) στο σπίτι σου. ΟΧΙ! άρα περίμενε το μέλλον.


4. Το κλασσικό παράδειγμα της πόρτας:

Μια πανέξυπνη ίση τύπισσα είχε την φαεινή ιδέα να σπρώξει αντί να έλξει την πόρτα που λέει ΕΛΞΑΤΕ. Αποτέλεσμα; 10 άτομα και από τις δύο μεριές της πόρτας να παλεύουν να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο. 
Φυσικά αυτός που φταίει σε αυτή την περίπτωση είναι ο χώρος που ήταν τόσο χαζός ίσος ώστε να μην μπορεί να είναι πιο μεγάλος και να μπορούν να περνούν όλοι, ανεξάρτητα από το πώς θα ανοίγει η πόρτα.  

5. Το παράδειγμα της ηθικής:

α) Μια κότα και ένας κόκορας αντιγράφουν και τους πέρνουν την κόλλα. Τι κάνουν; Πάνε και ζητάνε τα ρέστα από τον επιτηρητή. ΈΤΣΙ! 
Φυσικά, γύφτοι, δεν φτάνει που αντιγράφατε (level ξεπεσμένης ηθικής: 8/10), έχετε και το θράσος να ρωτήσετε κιόλας γιατί μηδενιστήκατε (level ξεπεσμένης ηθικής 10/10, γουελ νταν).

β) Μια άλλη κότα, την ώρα της εξέτασης, φωνάζει την διπλανή της να σκουντήξει τον μπροστινό της (εμένα) για να της πει την απάντηση.
Πέραν του ότι είσαι ανήθικη που βάζεις τρίτο για να σου κάνει την δουλειά, όπου αν σε έβλεπε ο επιτηρητής και οι τρεις θα πηγαίναμε για καφέ με μηδενισμό, είσαι και τόσο ανεγκέφαλη που δεν ξέρεις ότι έχουμε διαφορετικές ομάδες! Τσόκαρο! Και να ήξερα  τι λέει η ερώτηση 2 στην ομάδα σου και ποια είναι η απάντησή της δεν θα σου την έλεγα! Έτσι, για να μάθεις.

6. Το παράδειγμα της στυλιστικής επιλογής:

Τρεις τύπισσες, όχι κάτσε πέντε είναι, όχι δέκα. Άπειρες τύπισσες φοράνε τις ίδιες απαράδεκτες μπότες και πιστεύουν ότι είναι γαμάτες. Φυσικά και ΔΕΝ είναι. Από την στιγμή που το ίδιο στυλ με εσένα το έχουν πάνω από 2 άτομα στον ίδιο χώρο παύεις να είσαι μοδάτος και γίνεσαι μαζάτος (από την μάζα;; ε;ε; το πιάσατε; πω πωω πραγματικά υπάρχουν κάποιοι που είναι τελείως ίσοι και δεν καταλαβαίνουν τίποτα).
Ό,τι ηλίθια μόδα βγει, θα έρθει στην Ελλαδάρα μας με μια καθυστέρηση μερικών χρόνων και την λουζόμαστε μέχρι τελικής πτώσεως. 
Νέα μόδα, τα λουλουδάκια των θερμών μηνών. Όταν οι αγγλίδες φορούσαν ρούχα με λουλούδια πριν μια δεκαετία, στην ελλαδάρα κυκλοφορούσαν ακόμα με τις πιτζάμες. Από πέρσι, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ανθόσπαρτο αγρό από γυναικείο ρούχο. Συν ότι αν βάλεις και αντιλιακό που μυρίζει ''άνθη πορτοκαλιάς and stuff'' συγχύζονται οι πεταλούδες και οι μέλισσες.

7. Το μουσικό παράδειγμα

Του άλλου το όνειρο είναι να πάει στην αθήνα για να ακούσει τον/την ''βάλτε όνομα έλληνα ατάλαντου τραγουδιστή/στρια''. Εύγε, μαζοποιημένε ίσε ανθρωπάκο. Ό,τι μαλακία σου επαναλάβουν την ρουφάς και την κάνεις δικιά σου, προβάλλοντάς την και ως τέλειο πολιτισμικό αγαθό.

Ναι, γιατί αν κάποιος αντιπροσωπεύει την ελληνική κουλτούρα, αυτοί είναι οι βλάχοι που τραγουδάνε στην παραλιακή κάθε μεγάλης πόλης. Βέβαια, αυτό στέκει γιατί η ελληνική κουλτούρα έτσι έχει καταντήσει. Μέχρι και ο Πάριος καλύτερος είναι!

8. Το νομικό παράδειγμα

Ελπίζω η νοημοσύνη σου να είναι στα καλά της ίση, γιατί νομίζω μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που ορίζει ο νόμος για ''έγκυα πρόσωπα'' δεν είναι δυνατόν να ισχύει στην πραγματικότητα. Εφόσον άνδρας και γυναίκα είναι δύο διαφορετικές υπάρξεις, ως προς τον σωματότυπό τους, ισότητα δεν υπάρχει. Όποιος πιστεύει ότι άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι ας σκεφτεί ξανά. Διαφορετική μεταχείρηση θα έχει μια γυναίκα που είναι έγκυος και παίρνει άδεια και διαφορετική ένας άνδρας που μπορεί να δουλέψει στα ορυχεία.


Οι προβοκάτορες θα πούν ότι αυτός είναι μισογύνης και ότι φυσάει κόντρα. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Αν θες ισότητα θα πρέπει να πας στην δουλειά με την κοιλιά φουσκωμένη μέχρι να τρέχεις να γεννήσεις. Οπότε αφού ούτε τα φύλα είναι ίσα, αφού στο καθένα αρμόζει διαφορετική, νομική και μη, αντιμετώπιση, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΣ. Τι κόμπλεξ είναι αυτό με την ισότητα πια.

Τα μεγαλύτερα κομπλεξ τα έχουν αυτοί που δεν αναγνωρίζουν τα κομπλεξ τους. 

Όποιος ακόμα τάσσεται υπερ της ύπαρξης της εγκεφαλικής ισότητας μετά τα τρομερά επιχειρήματά μου και την ακόμα πιο τρομερή πολιτισμική κριτική μου, ας...


Τι περιμένετε απειλή; η απειλή είναι ο ίδιος που υπάρχει και πιστεύει σε τέτοια εκτρώματα παίζοντάς το υπερ άνω.

5 comments:

ΛΙΑΚΑΔΑ said...

Εχεις κόλλημα με το iq του καθενός ή είναι η ιδέα μου?
Οκ ... και γω βλέπω την καφρίλα και τη μλκα να πηγαίνει σύννεφο γύρω μου αλλά δεν καταναλώνω όλη μου τη φαιά ουσία να γράφω για τη χαζομάρα του καθενός...

Κοίτα γύρω σου καλά...
Υπάρχουν τόσα ΕΞΥΠΝΑ θέματα να γράψεις... μη κολλάς στα χαζά! Σε έχω δει... ξέρω... μπορείς και καλύτερα.
Αϊντε!
Καλημέρα και καλό μήνα! :))

Abraxas said...

Χαα. Το θέμα είναι ότι δεν έχω πρόβλημα με το IQ. Όλοι κάνουμε χαζομάρες. Και φυσικά υπάρχουν χαζοί και έξυπνοι. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί εθελοτυφλούν.
Δεν μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν πράγματα. Δες πχ το 2ο και το 3ο παράδειγμα. Είναι γελοία. Δεν μπήκαν ούτε λιγάκι στον κόπο να το σκεφτούν.
Δεν είναι το IQ που με προβληματίζει, αλλά η έλλειψη κριτικής σκέψης.
Είτε αυτή πρόκειται για μια απλή ερώτηση είτε για τις στυλιστικές επιλογές του καθενός.

Είμαι γκρινιάρης τι να κάνουμε :D
Καλή σου μέρα και σε εσένααα.


Επίσης, έχεις βγάλει τα σχόλια ή είναι ιδέα μου;

Anonymous said...

Κριτικη σκεψη εχεις,ζωη που να μην της αλλαζεις χρωμα δεν εχεις,δυστυχως.
Α.

Nemo said...

Προσπαθώ να γράψω κάνα decent comment αλλά έχω κατουρηθεί στα γέλια ρε και δεν μπορώ, ίσως αργότερα.
Το 4. με διέλυσε.

Abraxas said...

Υπό άλλες συνθήκες, θα δικαιολογούταν ο οποιοσδήποτε έκανε λάθος το έλξατε-ωθήσατε, αλλά σε αυτόν τον χώρο όχι.
Όποιος το κάνει αυτό το λαθος σε ώρα αιχμής για την βιβλιοθήκη σίγουρα νοιώθει πολύ βλάκας από τα άγρια βλέμματα όσων περιμένουν να περάσουν για να πάνε στην δουλειά τους.