We are all just prisoners here, of our own device.

17 Nov 2012

Δύσκολα Πράγματα

Για ποια πράγματα χρειάζεσαι πτυχίο:

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να καταλάβεις ότι η πόρτα που έχει ένα ΑΠΑΓΟΡΕΥΈΤΑΙ πάνω της με το γνωστό σε όλο τον κόσμο στρογγυλό κόκκινο σηματάκι, προφανώς και δεν ανοίγει αν την ΣΠΡΏΞΕΙΣ.

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να παρατηρήσεις ότι δίπλα υπάρχει πόρτα ειδικά για την ΕΊΣΟΔΟ με ένα βελάκι που αν ρώταγες ένα παιδί να σου πει τι μπορεί να εννοεί αυτό θα σου έλεγε: ΜΈΣΑ!

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να χρησιμοποιήσεις μια πένα
-Προηγουμένως όμως, χρειάζεσαι πτυχίο για να δεις ότι το παραπάνω είναι πένα και ότι ΌΣΕΣ φορές και να το πατήσεις από πάνω μύτη δεν πρόκειται να βγάλει.

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να βρεις ένα βιβλίο σε μια απολύτως λειτουργική και οργανωμένη βιβλιοθήκη. Τα B είναι στα B και τα Χ στα Χ. Τι πιο δύσκολο να τα κοιτάξεις σε αυτούς τους τομείς; Έχουν και ταμπέλες για το που είναι κάθε τομέας. -Τρομερό!-

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να κάνεις ποδήλατο. Τα έχουμε ξαναπει. Να ξέρεις ισορροπία και να πας σαν μεθυσμένος που έχει σπάσει το πόδι του και κυκλοφορεί με πατερίτσες.

Ένα γαμάτο: 
-Χρειάζεσαι πτυχίο για να ξέρεις ότι ΕΣΎ σηκώνεις το χεράκι για να κάνει στάση το λεωφορείο και να σε πάρει.
Πάω ωραία και καλά στην δουλειά μου και σε μια ανύπαρκτη στάση είναι ένας τυπάκος και περιμένει ωραία και χαλαρά. Πλησιάζει το λεωφορείο σιγά σιγά -αγωνία- . Καμμία κίνηση ο τύπος. Σταματάει ο οδηγός που μάλλον ήξερε να αναγνωρίζει ποιος είναι της γραμμής του και ποιος όχι και μπαίνει μέσα (από την μπροστά πόρτα μπαίνουν εδώ). 
   -Εσύ σταματάς το λεωφορείο, δεν περιμένεις το λεωφορείο να σταματήσει
   -Καλά ΟΚ, δεν θα ξαναγίνει

Τέλος πάντων αφού είπαν και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι φτάνουμε στο τέλος που κατεβαίνουν όλοι (πανεπιστήμιο) και τρέχει ο τυπάκος να βρει τους φίλους του που ήταν στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Και τι γαμάτο ακούω να λέει... Έλα ρε μαλάκα τι γίνεται; Κοίτα να δεις ρε, μου κάνει ο οδηγός όταν μπαίνω ότι εγώ σηκώνω το χέρι για να σταματήσει το λεωφορείο και κάτι τέτοιες μαλακίες. Δεν φτάνει δηλαδή που σηκώθηκα σήμερα πρωί πρωί (η ώρα ήταν 11:30) και ήρθα στο πανεπιστήμιο μου λέει και μαλακίες από πάνω.

-Χρειάζεσαι πτυχίο για να καταλάβεις ότι ΈΛΞΑΤΕ σημαίνει ΤΡΆΒΑ και ΩΘΉΣΑΤΕ σημαίνει ΣΠΡΏΞΕ (ίσως να ήταν πιο κατανοητό αν έγραφε ''Ντράβα'' και ''Σμπρώξε''). Αλλά φυσικά οι μη πτυχιούχοι κάνουν το αντίθετο. Επειδή αυτοί γουστάρουν να χώσουν (ωθήσατε) εκεί που λέει βγάλτε (έλξατε) συνωστίζονται μερικοί μαλάκες από μέσα επειδή ο άλλος δεν ξέρει να διαβάζει. Και γίνεται ένας χαμός

Και τέλος χρειάζεσαι πτυχίο για να καταλάβεις ότι για όλα αυτά δεν χρειάζεσαι πτυχίο απλά είσαι ΒΛΆΚΑΣ.

4 comments:

Nemo said...

Μου έφτιαξες τη μέρα όμως... Γελάω σαν ηλίθια μόνη μου.
Επίσης, χρειάζεσαι PhD για να καταλάβεις το σύστημα εισόδου στις τράπεζες όπου η ενοχλητική μαγνητοφώνηση γκαρίζει να ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ και να περιμένεις, και όχι να ΖΜΠΡΩΧΝΕΙΣ σαν τον τσοπάνη μια ώρα για να ανοίξει η πόρτα.
Έχεις παρατηρήσει την λαδιά στο ύψος του μετώπου που έχουν όλες οι γυαλινες πόρτες; Είναι από τα κεφάλια των ηλιθίων που συγκρουστήκανε.
Ή τα απορημένα βλέμματα των ηλιθίων που προσπαθούν να καταλαβουν από που ξεκινάει η λωριδίτσα πλαστικού που ανοίγει το κουτί με τις τσίχλες/καραμέλες λαιμού.
Priceless.

Abraxas said...

Αχαχα αυτό με τις τράπεζες -επειδή έχω καιρό να μπω μέσα- δεν το έχω δει. Αλλά μπορώ να το φανταστώ. Αλλά την λαδιά δεν τον έχω δει...στου πανεπιστημίου τις γυάλινες πόρτες δεν έχω δει τίποτα. Μόνο λαδιές στα χερούλια -.-

Λογικό επακόλουθο όσων προσπαθούν να βρουν την λωριδίτσα είναι να το ανοίγουν με τέτοιο τρόπο και υπερπροσπάθεια ώστε να ανοίγει η συσκευασία από την πάνω δεξιά/αριστερή γωνία έως την κάτω αριστερή/δεξιά γωνία και όλα να πετάγονται κάτω :D :D. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τα κουτάκια αλλά σε κάτι σακουλάκια για τα ζελεδάκια ή για τσιπς.

Nemo said...

Άστα να πάνε. Πάντως με εκπλήσσει το πόσοι δηλώνουν ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΡΕΕΕΕ, και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει το Ωθήσατε/Έλξατε...

Abraxas said...

Οι Ελληνάρες συνήθως έχουν και παιδεία καραφλών κομματοποιημένων. Εεεε; :P